Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet B.V. Bron: http://www.anababa.nl

Marèse Peters

Tekstschrijver Marèse Peters schreef zo'n beetje alle teksten voor Anababa. Ze heeft haar eigen tekstbureau: STREEP. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen: Maarten (geboren in 2004) en Edzard (geboren in 2006). Van 2009 tot en met 2015 was ze hoofdredacteur van Anababa.

Marèse Peters

Tekstschrijver in hart en nieren

"Ik heb altijd een fascinatie gehad voor tekst en taal. Het was dan ook geen wonder dat ik Algemene Taalwetenschap ben gaan studeren in Groningen. Via vele omzwervingen kwam ik daarna in het communicatievak terecht. Na een aantal jaren als medewerker communicatie bij het Aids Fonds in Amsterdam, de gemeente Leeuwarden en het ministerie van LNV in Assen besloot ik in 2002 om voor mezelf te beginnen. Sinds die tijd heb ik mijn eigen onderneming: tekstbureau STREEP. Met heel veel plezier werk ik als zelfstandige voor uiteenlopende opdrachtgevers, met name in de non-profitsector."

Moeder ...

"In 2004 is mijn oudste zoon Maarten geboren. Ik wilde graag kinderen, maar ik wist eigenlijk niet precies wat me te wachten stond. Net zoals bij iedere jonge ouder stond mijn leven even helemaal op zijn kop. Ik moest ontzettend wennen aan het nieuwe leven met een baby. Vooral het inleveren van (een deel van) mijn vrijheid viel me zwaar. En dat werd alleen nog maar meer toen Edzard was geboren. Natuurlijk: ik hou ontzettend veel van mijn kinderen. Ik zou ze voor geen goud willen missen. Maar dat betekent niet dat ik niet af en toe verlang naar wat meer tijd voor mezelf."

foto: Bernice van Wissen

... of flutmoeder?

"Nu zweef ik contstant heen en weer tussen mijn idee dat ik een 'goede moeder' wil zijn (wat dat dan ook maar inhoudt) en dat ik ook best een 'flutmoeder' mag zijn. Aan de ene kant stel ik hoge eisen aan mezelf, maar aan de andere kant wil ik die ook juist loslaten. Mijn huis is vaak een rommeltje, terwijl ik hou van orde en netheid. Maarten en Edzard gaan soms wel eens in een versleten broek naar school. Ik vind dat dat moet kunnen en heb ook geen tijd om er iets aan te doen, terwijl ik tegelijk denk: wat zullen de andere moeders daarvan zeggen? En zo kan ik nog wel even doorgaan."

Anababa is er voor jou

"Ik heb vaak het gevoel dat ik de enige ben die maar wat aanmoddert als ouder. Maar als ik er wat beter over nadenk, dan weet ik eigenlijk wel zeker dat dat niet zo is. Alle ouders krijgen een kind in hun schoot geworpen en moeten op hun manier uitvinden hoe ze daarmee omgaan. Het is fijn als er daarom iets is waar je betrouwbare kennis en expertise kunt raadplegen. Bij Anababa vind je praktische, zinvolle en eerlijke informatie over zo'n beetje alle onderwerpen waar je als ouder mee te maken krijgt. Helder uitgelegd en zo compleet mogelijk."

Auteur: MP. Publicatiedatum: 2009-2018. © Copyright Applinet B.V. KvK 33304053.