Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Doe je mee aan Moeders voor Moeders?

Door in de eerste vier maanden van je zwangerschap je urine te verzamelen, kun je andere vrouwen helpen om zwanger te worden. Moeders voor Moeders organiseert dit.

Moeders voor Moeders maakt deel uit van het farmaceutisch concern Shering-Plough (vroeger Organon). Shering-Plough gebruikt het hCG-hormoon uit de urine van zwangere vrouwen voor de productie van hun medicijn Pregnyl®. Dat middel stimuleert de eisprong.

Wat doet Moeders voor Moeders?

Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen die maximaal 16 weken zwanger zijn. Uit deze urine wint farmaceut Shering-Plough het hormoon hCG. Met dit hormoon maken ze een geneesmiddel dat wordt gebruikt om een eisprong op te wekken en de eiblaasjes voor te bereiden op een eisprong.

Waarom is urine nodig voor een medicijn?

Zonder het hCG-hormoon uit de urine van zwangere vrouwen zouden de farmaceuten het geneesmiddel om de eisprong te stimuleren niet kunnen maken. Met een ingewikkeld proces kunnen ze uit miljoenen liters urine een paar gram hCG winnen.

Wat is er zo bijzonder aan mijn urine?

In de eerste 16 weken van je zwangerschap maakt je lichaam grote hoeveelheden van het hCG-hormoon aan. Het grootste deel van dit hormoon plas je gewoon weer uit. Er is bijna geen enkele andere manier om aan dit hormoon te komen.

Verdient het farmaceutisch concern geld aan mijn urine?

Welbeschouwd: ja. Want aan medicijnen wordt nu eenmaal veel geld verdiend. En het gebruik van vruchtbaarheidsmedicijnen neemt nog steeds toe. Maar je kunt het ook zo zien: je helpt iemand anders om zwanger te raken. En het geluk om zwanger te zijn is natuurlijk onbetaalbaar. Zeker als je er lang op hebt moeten wachten.

Krijg ik er ook iets voor terug?

In principe is dit een vrijwillige actie. Je doet dit omdat je er andere vrouwen mee wilt helpen. Maar je krijgt wel een cadeautje van Moeders voor Moeders.

Wat moet ik precies doen?

Je doet minstens vijf en maximaal tien weken mee. En zo werkt het:

  • Je vangt al je urine op in een opvangkan, die je van Moeders voor Moeders krijgt.
  • Je giet de urine over in een blauwe bewaarfles, die je ook hebt gekregen. De opvangkan spoel je na gebruik even uit met wat water. In één blauwe fles bewaar je de urine van één hele dag.
  • Na een week komt er iemand van Moeders voor Moeders langs om de volle flessen op te halen. Tegelijk krijg je weer acht lege flessen voor de volgende week.
  • Je kunt de volle flessen ook naar een verzamelpunt brengen.

Als je moet werken

Op je werk is het misschien wat lastig om de urine op te vangen en te bewaren. Dan verzamel je die urine gewoon niet. Moeders voor Moeders is ook blij met alles wat je buiten kantooruren kunt opvangen.

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt je aanmelden vanaf het moment dat je over tijd bent tot week 11 van je zwangerschap. Het makkelijkst gaat dat via de online aanmeldbalie van Moeders voor Moeders.

Aanbevolen websites

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.