Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet B.V. Bron: http://www.anababa.nl

Zwangerschapslingerie

Omdat je lichaam van vorm verandert als je zwanger bent, heb je ook andere lingerie of ander ondergoed nodig. Gelukkig heb je tegenwoordig steeds meer keus: van degelijk en praktisch tot luxe en spannend.

Soorten zwangerschapslingerie

Zwangerschapslingerie is er in soorten en maten. Grofweg kun je de markt in tweeën verdelen: praktisch zwangerschapsondergoed en luxe zwangerschapslingerie.

Praktisch zwangerschapsondergoed

Degelijk en praktisch zwangerschapsondergoed is een must. Want al vrij vroeg gaan je borsten groeien en dan passen je oude bh’s misschien niet meer. Zodra je buik groot wordt, zitten ook je slips en strings niet meer lekker. Het is dan prettig om comfortabel en eventueel ondersteunend ondergoed te hebben.

Luxe zwangerschapslingerie

Hou je van mooie lingerie? Dan heb je tegenwoordig steeds meer keus uit exclusieve merken en luxe setjes, waarin je zwangere lichaam prachtig uitkomt.

Zwangerschapsbeha’s

Tijdens je zwangerschap kun je twee soorten bh’s kopen: meegroeibeha’s en voedingsbeha’s.

Meegroeibeha

Een meegroeibeha:

  • is stevig en biedt voldoende steun, maar is tegelijk gemaakt van rekbaar materiaal;
  • groeit als het ware mee met je borsten. Je hebt er dus je hele zwangerschap plezier van;
  • koop je meestal in de derde of vierde maand van je zwangerschap.

Voedingsbeha

  • Een voedingsbeha heb je eigenlijk pas nodig op het moment dat je borstvoeding gaat geven. Maar het is goed om zo’n beha al voor de bevalling in huis te hebben. Koop hem dus in de laatste weken van je zwangerschap.
  • Zolang je borstvoeding geeft, blijft je cupmaat vrijwel hetzelfde. Je loopt dus niet het risico dat de beha al snel niet meer past.
  • Met een voedingsbeha kun je je baby gemakkelijk aanleggen: met een simpele beweging van één hand kun je een cup openmaken.

Waar moet je op letten als je een meegroeibeha of voedingsbeha koopt?

De maat en de pasvorm van je zwangerschapsbeha zijn essentieel. Zo’n bh moet lekker zitten, anders draag je hem niet. Pas een meegroei- of voedingsbeha dus altijd voordat je hem koopt. En laat je adviseren door een verkoopster.

Online zwangerschapsbeha kopen

Wil je een zwangerschapsbeha toch online kopen? Ga dan na of:

  • er een maattabel op de site staat;
  • je je aankoop gemakkelijk kunt ruilen.

Meet je eigen maten op en kijk in de tabel welke confectiemaat het beste bij jouw maten past. Pas de bh als hij is bezorgd en wees kritisch. Zit hij toch niet goed? Ruil hem dan voor een andere maat.

Zwangerschapsslips en zwangerschapsstrings

Als je buik wat groter wordt, dan zitten je gewone slips en strings niet meer lekker. Dan is het fijn als je speciale zwangerschapsslips en zwangerschapsstrings kunt kopen. Sommige slips en strings bedekken je buik, en andere laten je buik juist vrij. Sommige buikbedekkende slips zijn er ook in wat steviger materiaal om je buik te ondersteunen. Kijk zelf wat je prettig vindt. Dat kan ook afhangen van de outfit die je aanhebt of van het weer.

Bekende merken

Een paar bekende merken op het gebied van zwangerschapsondergoed en zwangerschapslingerie zijn:

Waar koop je zwangerschapslingerie?

Er zijn steeds meer plekken waar je zwangerschapslingerie kunt kopen.

Auteur: MP. Publicatiedatum: 2009-heden. © Copyright Applinet B.V. KvK 33304053.