Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Marèse Peters

Tekstschrijver Marèse Peters schreef bijna alle teksten voor Anababa. Ze heeft haar eigen tekstbureau: STREEP. Ze is getrouwd en heeft twee zoons. Van 2009 tot en met 2015 was Marèse hoofdredacteur van Anababa.

Marèse Peters

Tekstschrijver in hart en nieren

“Ik heb altijd een fascinatie gehad voor tekst en taal. Na mijn studie Algemene Taalwetenschap in Groningen werkte ik een tijd als medewerker communicatie bij de gemeente Leeuwarden en het ministerie van LNV in Assen. Daar kwamen de lastige schrijfklussen altijd op mijn bord. In 2002 besloot ik voor mezelf te beginnen als tekstschrijver. Sinds die tijd bestaat tekstbureau STREEP. Met veel plezier werk ik als zelfstandige, met name voor opdrachtgevers uit de overheidshoek: gemeenten, provincies, ministeries. Het hoofdredacteurschap van Anababa was een prachtig avontuur, waar ik veel van heb geleerd.”

Moeder ...

“In 2004 kreeg ik mijn eerste zoon. Ik wilde graag kinderen, maar wist totaal niet wat me te wachten stond. Net zoals bij elke jonge ouder stond mijn leven helemaal op zijn kop. Ik moest enorm wennen aan mijn nieuwe leven met een baby. Vooral het inleveren van (een deel van) mijn vrijheid viel me zwaar. Dat werd alleen maar meer toen in 2006 mijn tweede zoon werd geboren. Natuurlijk: ik hou ontzettend veel van mijn kinderen, en ik zou ze voor geen goud willen missen. Maar dat betekent niet dat ik niet af en toe verlang naar wat meer tijd voor mezelf.”

foto: Bernice van Wissen

... of flutmoeder?

“Ik zweef constant heen en weer tussen mijn idee dat ik een 'goede moeder' wil zijn (wat dat dan ook maar inhoudt) en dat ik ook best een 'flutmoeder' mag zijn. Aan de ene kant stel ik hoge eisen aan mezelf, maar aan de andere kant wil ik die juist loslaten. Mijn huis is vaak een rommeltje, terwijl ik hou van orde en netheid. Mijn zoons gaan soms in een versleten broek naar school. Ik vind dat dat moet kunnen, terwijl ik tegelijk denk: wat zullen anderen daarvan zeggen?"

Anababa is er voor jou

"Ik heb vaak het gevoel dat ik de enige ben die maar wat aanmoddert als ouder. Maar als ik er wat beter over nadenk, dan weet ik eigenlijk wel zeker dat dat niet zo is. Alle ouders krijgen een kind in hun schoot geworpen en moeten op hun manier uitvinden hoe ze daarmee omgaan. Het is fijn als er daarom iets is waar je betrouwbare kennis en expertise kunt raadplegen. Bij Anababa vind je praktische, zinvolle en eerlijke informatie over zo'n beetje alle onderwerpen waar je als ouder mee te maken krijgt. Helder uitgelegd en zo compleet mogelijk."

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.