Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Benodigdheden als je borstvoeding geeft

Als je borstvoeding geeft, kun je allerlei dingen nodig hebben: speciale kleding zoals een voedingsbeha, en hulpmiddeltjes zoals zoogcompressen of een tepelhoedje.

Borstvoedingskleding
Er bestaat speciale borstvoedingskleding voor moeders die borstvoeding geven. Is dat nodig? Niet echt. Maar soms is het wel handig dat je je niet half uit hoeft te kleden om je baby de borst te kunnen geven. In zo’n geval kan borstvoedingskleding een uitkomst zijn.
Voedingsbeha
Als je borstvoeding geeft, kun je niet zonder een voedingsbeha. Want daarmee hoef je geen rare toeren uit te halen als je je kind wilt voeden. Maar waar koop je een voedingsbeha? En waar moet je op letten als je er eentje koopt?
Zoogcompressen
Als je borstvoeding geeft, heb je kans dat je borsten gaan lekken. Om de lekkende melk op te vangen gebruik je zoogcompressen. Die zijn er in soorten en maten. Welke soort kies jij?
Tepelhoedje
Een tepelhoedje is een hulpmiddel bij het geven van borstvoeding. Je kunt het gebruiken als je pijnlijke tepels hebt, of als je baby moeite heeft met drinken. Er zitten wat nadelen aan het gebruik van een tepelhoedje. Maar wie weet kan het jou juist helpen. Probeer het daarom gewoon uit.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.