Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Buikband

Er bestaan twee soorten buikbanden: een decoratieve buikband die je over je kleding heen draagt, en een ondersteunende buikband die je onder je kleding draagt.

Decoratieve buikband

Een decoratieve buikband is een band van rekbaar materiaal die je over je kleding heen draagt. Hij geeft een beetje steun, maar als je echt last hebt van je rug dan is een decoratieve buikband niet geschikt om je rug te ontlasten. Met een decoratieve buikband:

  • kun je je gewone kleding langer doordragen;
  • geef je een leuk accent aan je zwangerschapskleding;
  • accentueer je je buik.

Tip: Met meerdere buikbanden in verschillende kleuren of dessins kun je er in dezelfde kleren steeds weer anders uitzien.

Meestal één maat

Meestal zijn buikbanden verkrijgbaar in één maat, die geschikt is voor alle buiken. Het rekbare materiaal zorgt ervoor dat de band altijd past.

Waar koop je een buikband?

Buikbanden zijn te koop bij vrijwel iedere winkel die zwangerschapskleding verkoopt.

Waar moet je op letten als je een buikband koopt?

  • Koop het liefst een buikband zonder naden. Want als je buik groter wordt, heb je kans dat de naden gaan scheuren.
  • Let erop dat het materiaal goed meerekt.
  • Koop je een buikband met een opdruk? Let er dan op dat de opdruk niet loslaat of scheurt als de band flink wordt opgerekt.

Ondersteunende buikband

Een ondersteunende buikband draag je over je zwangerschapslingerie en onder je kleding. Deze buikband is speciaal geschikt om je buik te ondersteunen en zo je rug te ontlasten. Heb je last van bandenpijn? Dan kan een ondersteunende buikband een oplossing zijn.

Hoe gebruik je een ondersteunende buikband?

Een ondersteunende buikband zit heel strak om je buik. Dat kan even wennen zijn. Maar zo’n band moet juist strak zitten, anders biedt hij geen steun. Draag zo’n buikband niet de hele dag, want dan worden je spieren slap. Probeer hem alleen te gebruiken als het echt nodig is: als je een lange tijd moet staan of lopen bijvoorbeeld.

Waar koop je een ondersteunende buikband?

Winkels die zwangerschapslingerie verkopen, hebben vaak ook ondersteunende buikbanden in hun assortiment. Goede buikbanden zijn er onder meer van het merk Carriwell.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.