Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Zwangerschapsmode

Als je zwanger bent, hoef je gelukkig niet meer in vormeloze hobbezakken rond te lopen. Je mag je buik juist laten zien! Wanneer koop je zwangerschaps- of positiekleding? Waar? En wat voor kleding heb je nodig?

Wanneer koop je zwangerschapskleding?

Wanneer je gewlione broeken en rokjes beginnen te knellen, dan is het tijd voor zwangerschapskleding of positiekleding. In het begin kun je de knoop van een broek nog enigszins dichthouden met een elastiekje, maar na een tijdje helpt dat ook niet meer.car

Wat voor zwangerschapskleding heb je nodig?

 • Als eerste heb je positiebroeken en/of rokken nodig. Deze zijn meestal verstelbaar met een elastiek, of van een rekbare stof gemaakt. Zodat ze met je groter wordende buik meegroeien.
 • Met je gewone topjes en t-shirts kun je misschien nog even vooruit als je er een decoratieve buikband overheen draagt.  Maar na een tijdje worden ook je gewone shirts te klein. Dan heb je ook zwangerschapstopjes en -shirts nodig.
 • Waarschijnlijk zijn je borsten als eerste gaan groeien. Een goede zwangerschapsbeha is dan erg belangrijk. Ook je slips of strings passen na verloop van tijd niet meer goed. Denk dus ook aan zwangerschapslingerie of zwangerschapsondermode.
 • Ga je trouwen of heb je een speciaal feest waar je schitterend voor de dag wilt komen? Dan kun je ook een trouwjurk of feestjurk kopen waarin je buik extra mooi uitkomt.
 • In de zomer of op vakantie kan zwangerschapsbadkleding erg prettig zijn.
 • Een onmisbaar accessoire voor iedere zwangere vrouw is een buikband. Een buikband kun je kopen in heel veel verschillende kleuren en motieven. Met een leuke buikband maak je van iedere ’gewone’ outfit iets bijzonders.
 • Een ander soort buikband draag je onder je kleding: hij geeft je buik steun en ontlast je rug. Dit is alleen nodig als je een zware buik hebt of als je last hebt van je rug.

Schoenen kopen als je zwanger bent

Waarschijnlijk heb je in de loop van je zwangerschap behoefte aan platte schoenen die comfortabel zitten. Een lekker paar gympen, leuke ballerina’s of vrolijke sandaaltjes. Je voeten zetten altijd iets uit als je zwanger bent. Misschien kun je je oude schoenen aan het eind van je zwangerschap niet meer aan. Houd er wel rekening mee dat de schoenen die je tijdens je zwangerschap koopt, na de bevalling misschien niet meer passen.

Welke maat moet je kopen?

Koop zwangerschapskleding in de maat die je normaal ook draagt. Je hoeft dus geen grotere maat te kopen. Toch is het raadzaam om zwangerschapskleding te passen voordat je iets koopt. Want een goede pasvorm is belangrijk. Als iets niet lekker zit, zul je het ook niet vaak dragen.

Online kleding kopen

Ga je via internet positiekleding kopen? Kijk dan of er een maattabel op de site staat. Met een centimeter meet je dan je eigen maten, en in de maattabel zoek je de kledingmaat die daar het beste bij past.

Zwangerschapsbeha’s kopen

Een meegroeibeha of voedingsbeha moet je eigenlijk altijd passen voordat je hem koopt. Koop die dus liever niet online.

Denk ook aan accessoires

Met de juiste accessoires wordt je zwangerschapsoutfit helemaal compleet. Je kunt brede, opvallende armbanden dragen bijvoorbeeld. En denk ook eens aan een zwangerschapsketting.

Bekende merken

Een paar bekende merken op het gebied van zwangerschapsmode zetten we hier voor je op een rij. Ze zijn allemaal in Nederland verkrijgbaar in online en offline winkels. Sommige merken hebben hun eigen webwinkel.

 • Mama.Licious maakt stoere en vrouwelijke kleding.
 • Noppies maakt en verkoopt comfortabele en stijlvolle positiemode, onder meer via hun eigen webshop.
 • Boob heeft zowel zwangerschaps- als borstvoedingskleding. Hun internationale webshop levert aan alle landen binnen de EU.
 • Ook de lingerie van Carriwell is prachtig en praktisch.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.