Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

School

Met 4 jaar gaat je kind naar school. De eerste stap in een schoolcarrière die zeker nog 12 jaar duurt. Hoe verloopt het pad van basisonderwijs, middelbaar onderwijs en vervolgonderwijs?

Basisschool
Vanaf zijn vierde verjaardag tot en met zijn twaalfde gaat je kind naar de basisschool. Daar wordt een belangrijke basis gelegd: je kind leert er onder meer lezen, schrijven en rekenen.
Middelbare school
Na de basisschool gaat je kind naar het voortgezet onderwijs. Hoe kies je de juiste middelbare school voor je kind? En waar krijgt je kind allemaal mee te maken in het voortgezet onderwijs?
Vervolgonderwijs
Na het voortgezet onderwijs gaat je kind waarschijnlijk nog verder naar het vervolgonderwijs. Welke soorten vervolgonderwijs zijn er?
Betrokken bij school
Het is leuk en zinvol om betrokken te zijn bij school. Zo krijg je een beeld van wat je kind op school allemaal doet en leert.
Schoolvakanties
Het ministerie van Onderwijs bepaalt de data van de schoolvakanties voor de basisscholen en het voortgezet onderwijs. Scholen moeten zich houden aan de data voor de zomervakantie, voor de andere vakanties zijn het slechts adviesdata.
Je puber helpen bij zijn huiswerk
Huiswerk maken is een dagelijks terugkerende taak waar de meeste middelbarescholieren best wat hulp bij kunnen gebruiken. Hoe kun jij je kind het beste helpen bij zijn huiswerk? En wat moet je doen om daarbij rekening te houden met zijn puberbrein, dat nog volop in ontwikkeling is?

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.