Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Vrije tijd

Tijd om leuke dingen te doen met je kind! Spelen, voorlezen of een dagje erop uit. En wat doet je kind in zijn vrije tijd als hij groter wordt? Gaat hij sporten of zit hij liever binnen achter de computer?

Spelen en speelgoed
Spelen is de favoriete tijdsbesteding van je kind. Al vanaf dat hij een baby is, totdat hij allang op de basisschool zit. Wat voor spelletjes kan je kind doen? En wat voor speelgoed heeft hij daarbij nodig?
Sporten en bewegen
Voldoende beweging is belangrijk voor de lichamelijke én geestelijke ontwikkeling van je kind. Stimuleer je kind daarom om te gaan sporten.
Op vakantie met kinderen
Met je kind of kinderen op vakantie, hoe doe je dat? Blijf je dicht bij huis of ga je ver weg? Gaan jullie kamperen of word je liever volledig verzorgd? Hier vind je tips en aanbevelingen.
Dagje uit met je kinderen
Het is altijd leuk om een dagje uit te gaan met je kinderen. Misschien gaan opa en oma ook wel mee. En er zijn zo veel tripjes om uit te kiezen! We zetten wat ideeën voor je op een rij.
Feest
In een jaar vier je heel wat feesten. De verjaardag van je kind is daarbij misschien wel het belangrijkste feest.
Kind en media
Je kind groeit op in een wereld die vol zit met nieuwe communicatiemiddelen. Ook televisie en spelletjescomputers leggen veel beslag op de vrije tijd van kinderen. Hoe ga je daar als ouder goed mee om?
Voorlezen
Je kunt niet vroeg genoeg met voorlezen beginnen. Vanaf 6 maanden kun je al een boekje lezen met je baby. Waarom is voorlezen zo belangrijk? En hoe lees je met je kind?
Autorijles
Je kind wil zijn rijbewijs halen. Dat kan al vrij jong: vanaf 16 jaar kan hij theorieles nemen, en vanaf 16,5 jaar rijles. Als hij 17 is, mag hij praktijkexamen doen. Slaagt hij? Dan mag hij autorijden onder begeleiding van een coach. Vanaf 18 jaar mag hij zelfstandig rijden.
Bijbaan
Als je kind een jaar of 15 is, wil hij misschien een bijbaantje zoeken om wat extra geld te verdienen. Of hij wil in de vakantie een paar weken werken om te sparen voor een grote uitgave. Hoe vindt je kind een bijbaan? En wat staat er allemaal in de wet over werkende kinderen en jongeren?

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.