Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Kinderwens

Kinderen krijgen is een behoorlijk ingrijpende gebeurtenis. En er gaat heel wat aan vooraf. Keuzes maken, gesprekken voeren, de sprong wagen. En wat als je eenmaal zwanger bent? Die negen maanden zijn zo om. En dan begint het pas echt.

Wel of geen kinderen
Gaan jullie proberen om zwanger te worden of niet? Dat is een leuke en spannende vraag om over na te denken. Natuurlijk probeer je de voors en tegens van het krijgen van een kind tegen elkaar af te zetten.
Wanneer krijg je kinderen?
Kinderen willen jullie. Ooit. Maar nu nog niet. Of wel? Er spelen heel veel dingen mee bij de beslissing wanneer jullie aan kinderen gaan beginnen.
Zwanger worden
Al voordat je stopt met anticonceptie, is het goed om na te denken over je leefstijl. En wanneer ben je precies vruchtbaar? Ook lees je hier meer over wat je kunt doen als het niet meteen lukt om zwanger te raken.
Zwanger
Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Voor veel vrouwen is dit de mooiste periode uit hun leven. Maar tegelijk kan een zwangerschap ook veel spanning opleveren: is je kindje wel gezond? Hoe regel je het met je werk? En wat kun je verwachten van de bevalling?
De bevalling
Kijk je ernaar uit of zie je ertegenop? Na negen maanden in je buik gaat je baby eindelijk geboren worden.
Je kraamtijd
De eerste zes weken na de bevalling heten de kraamtijd. Die tijd heb je nodig om te herstellen van de bevalling en te wennen aan het leven met een baby. Kraamzorg helpt je daarbij.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.