Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Praktisch

Hier vind je heel veel praktische informatie. Hoe neem je je kind veilig mee in het verkeer? Waar moet je op letten als je een kinderwagen koopt? Wanneer heb je recht op kinderopvangtoeslag? En bij welke organisatie kun je terecht als je iets wilt weten over het onderwijs van je kind?

Financieel
Wat kost kinderopvang? En wat voor tegemoetkomingen kun je krijgen als je kinderen hebt? Op deze en andere financiële vragen krijg je hier een helder en praktisch antwoord.
Verkeer & vervoer
Hoe neem je je kind veilig mee in het verkeer? Wat voor manieren zijn er om je kind bijvoorbeeld mee te nemen op de fiets? En wanneer kan je kind zelf fietsen?
Kooptips
Tijdens je carrière als ouder verzamel je nogal wat spullen. Welke spullen heb je echt nodig? En waar moet je op letten bij de aanschaf?
Veiligheid
Het risico op een ongeluk of ongelukje wil je natuurlijk zo klein mogelijk maken. Daarom koop je veilige spullen en ga je daar op een veilige manier mee om. Wat veilig is, kun je voor een groot deel zelf bedenken. Maar er zijn ook wettelijke eisen waaraan bijvoorbeeld kinderautostoeltjes of kinderwagens moeten voldoen. Hier staan alle tips over veiligheid overzichtelijk bij elkaar.
Pasgeboren baby aanmelden
De geboorteaangifte op het gemeentehuis is iets wat je niet snel vergeet om te doen. Maar daarna? Bij welke organisaties en instanties moet je je baby in de eerste weken na de geboorte nog meer aanmelden? Hier vind je een compleet overzicht.
Je kind wordt meerderjarig
Op zijn achttiende verjaardag wordt je kind wettelijk meerderjarig. Misschien vind jij hem nog niet helemaal volwassen, maar voor de wet is hij dat wel. Wat betekent dit voor je kind? En voor jou?
Organisaties en instellingen
Als (toekomstige) ouder kun je te maken krijgen met heel wat organisaties en instellingen. We stellen ze in het kort even aan je voor.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.