Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Gezondheid

Hoe zorg je ervoor dat je kind gezond eet? En wat doe je met babykwaaltjes en kinderziektes? Goed slapen is ook belangrijk voor de gezondheid van je kind.

Eten en drinken
Wat je kind eet en drinkt, bepaalt voor een groot deel zijn gezondheid. Wat geef je je baby in het eerste jaar? Hoe ga je om met een peuter die niet wil eten? En hoe slecht zijn bepaalde voedingsstoffen voor je opgroeiende kind?
Verzorging
Je kleine kind heeft veel verzorging nodig. Hoe groter je kind wordt, hoe meer hij leert om zichzelf te verzorgen. Maar met groter worden komen ook weer andere kwesties om de hoek kijken.
Slapen
Slapen is belangrijk voor de gezondheid en de ontwikkeling van je kind. Daarom heeft hij er in het begin van zijn leven zo veel behoefte aan. Slapen kan ook een bron van strijd zijn tussen jou en je peuter.
Kwaaltjes en ziektes
Alle kinderen krijgen van tijd tot tijd te maken met kwaaltjes en ziektes. Dat is vervelend, maar wel noodzakelijk voor het opbouwen van een goed afweersysteem. Welke kwaaltjes en ziektes zijn er? Hoe herken je ze en wat kun je ertegen doen?
Vaccinaties voor kinderen
Als je baby 2 maanden oud is, komt hij al in aanmerking voor zijn eerste inenting. Hoe belangrijk zijn die vaccinaties? En wat kun je verwachten van de eerste prik?
Gezondheidsonderzoeken bij je kind
In zijn hele schoolloopbaan krijgt je kind 3 keer een preventief gezondheidsonderzoek van de GGD. Wanneer zijn deze onderzoeken? En wat kun je ervan verwachten?

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.