Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Problemen in de zwangerschap

Verreweg de meeste zwangerschappen verlopen zonder complicaties. Maar er bestaat een kleine kans dat je te maken krijgt met problemen in je zwangerschap.

Miskraam
Een miskraam is een ingrijpende ervaring, zowel lichamelijk als geestelijk. En een miskraam komt best vaak voor: één op de tien zwangerschappen eindigt in een miskraam.
Buitenbaarmoederlijke zwangerschap
Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is gedoemd tot mislukken. Hoe vroeger je een buitenbaarmoederlijke zwangerschap ontdekt, hoe beter.
Stuitligging
Soms ligt een baby niet met zijn hoofdje naar beneden tegen het einde van de zwangerschap. Wat kun je dan doen?
Pre-eclampsie en het HELLP-syndroom
Hier lees je alles over een paar ernstige varianten van hoge bloeddruk, ook wel zwangerschapsvergiftiging genoemd.
Langer dan 42 weken zwanger
Ben je twee weken na je uitgerekende datum nog niet bevallen? Dan ben je overtijd of 'serotien'. Wat gebeurt er dan?
Vroeggeboorte
Als je baby wordt geboren voordat je 37 weken zwanger bent, dan heet dat een vroeggeboorte. Je kind is dan nog niet volgroeid en moet dan meestal een tijdje in de couveuse. Wat veroorzaakt een vroeggeboorte? En kun je een vroeggeboorte voorkomen?
Mola-zwangerschap
Een mola-zwangerschap is een niet goed aangelegde zwangerschap. De placenta (moederkoek) blijft groeien, terwijl er geen vrucht in je baarmoeder zit. Een mola-zwangerschap is te vergelijken met een miskraam. Gelukkig komen mola-zwangerschappen niet zo vaak voor.
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsdiabetes (of zwangerschapssuiker) kan ontstaan in de tweede helft van je zwangerschap. Vaak merk je niet dat je het hebt. Maar voor de gezondheid van je ongeboren kind is het beter om het op te sporen en te behandelen.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.