Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Rol van de man tijdens de zwangerschap

Je vrouw of vriendin is zwanger. Wat betekent dat voor jou? Vroeger werd de man niet geacht zich op wat voor manier dan ook met de zwangerschap te bemoeien. Maar de aanstaande vader van vandaag moet én wil betrokken zijn. En daar zijn aanstaande moeders maar wat blij mee.

Praktische rol van de man tijdens de zwangerschap
Als je vrouw of vriendin zwanger is, moeten er veel praktische dingen worden gedaan en geregeld. Ook al heeft zij misschien de neiging om dat allemaal naar zich toe te trekken: bemoei je daar actief mee. Zo kun je laten zien dat je betrokken bent bij de zwangerschap. En neem je haar werk uit handen.
Emotionele rol van de man tijdens de zwangerschap
De zwangerschap van je vriendin of vrouw heeft niet alleen veel praktische, maar ook emotionele gevolgen. De zwangerschapshormonen zorgen voor stemmingswisselingen en nestdrang. Hoe ga je daarmee om? En hoe kijken jullie aan tegen jullie nieuwe rollen als ouders? Het is goed om daarover te praten.
Seks met je zwangere vrouw
Je kent misschien de verhalen van andere mannen die niet meer aan hun trekken komen sinds hun vrouw zwanger is. Of sinds ze vader zijn. Wat kun je verwachten van je seksleven nu je vrouw (of vriendin) zwanger is? Vind jij haar nog wel aantrekkelijk? Krijgt ze minder of juist meer zin?

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.