Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Voeding tijdens je zwangerschap

Het is natuurlijk altijd verstandig om gezond te eten. Maar als je zwanger bent, dan geldt dat helemaal. Hier lees je waar je op moet letten als het over voeding en zwangerschap gaat. Wat moet je juist wel eten? En wat kun je nu beter even laten staan?

Gezond eten als je zwanger bent
Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te eten als je zwanger bent. Want alles wat jij eet, komt ook bij je ongeboren kindje terecht. En: bij gezonde voeding is het slikken van extra vitamines nauwelijks nodig.
Wat is goed om te eten als ik zwanger ben?
Goede voeding is belangrijk als je zwanger bent. Let erop dat je van een aantal voedingsstoffen voldoende binnenkrijgt. Want ze zijn goed voor jou én je baby.
Wat mag ik niet eten en drinken als ik zwanger ben?
Gezonde voeding als je zwanger bent betekent ook: een aantal voedingsmiddelen laten staan. Hier lees je wat en waarom.
Vegetarisch eten als je zwanger bent
Ook als je geen vlees eet, kun je gezond zwanger zijn. Het is dan wel verstandig om extra goed op je voeding te letten. Zodat je genoeg van de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.
Heb je extra vitamines nodig als je zwanger bent?
Als je zwanger bent, probeer je je voeding zo gezond mogelijk te maken. Misschien neem je daarnaast nog extra vitamines. Maar is dat echt nodig? Er zijn ook vitamines waar je juist niet te veel van binnen moet krijgen tijdens je zwangerschap.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.