Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Naar de verloskundige

De verloskundige begeleidt je tijdens je hele zwangerschap. Ze houdt je gezondheid in de gaten en ze is je vraagbaak voor alles wat je wilt weten. En als alles goed gaat, helpt ze je ook om je kind ter wereld te brengen.

Zo vind je een verloskundige
Je hoeft niet eerst langs de huisarts als je zwangerschapstest positief is. Je kunt meteen zelf op zoek gaan naar een verloskundige.
Wat doet de verloskundige?
De verloskundige doet belangrijk werk. Ze controleert of je zwangerschap normaal verloopt, en begeleidt je bij je bevalling.
De eerste afspraak bij de verloskundige
Je eerste afspraak bij de verloskundige heb je als je ongeveer negen weken zwanger bent. Wat kun je van die eerste afspraak verwachten?
Zwangerschapscontroles bij de verloskundige
In totaal ga je ongeveer 14 keer bij je verloskundige langs voor je zwangerschapscontroles. Wat gebeurt er tijdens die controles?
Echo-onderzoek
Bij de zwangerschapcontroles door de verloskundige horen ook een aantal echo-onderzoeken. Hoe werkt echoscopie? En hoe vaak krijg je een echo?
Onderzoek voor de geboorte
Op het spreekuur bij de verloskundige komt prenataal onderzoek misschien ook ter sprake. Hiermee kun je de gezondheid van je ongeboren kind laten onderzoeken.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.