Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Zwanger worden

Al voordat je stopt met anticonceptie, is het goed om na te denken over je leefstijl. En wanneer ben je precies vruchtbaar? Ook lees je hier meer over wat je kunt doen als het niet meteen lukt om zwanger te raken.

Goede voorbereiding op zwangerschap
Voordat je de pil het raam uit gooit, is het goed om na te denken over je gezondheid en je leefstijl. Want een goede voorbereiding is belangrijk als je zwanger wilt worden. Met een gezonde leefstijl word je sneller zwanger. En het is natuurlijk ook beter voor je ongeboren kind.
Zwanger raken
Jullie willen graag een kind. En jullie hebben je goed op een zwangerschap voorbereid. Dan is nu het moment gekomen om te stoppen met anticonceptie. Het vrijen voor een baby kan beginnen!
Vruchtbaarheid
Je kunt alleen zwanger worden als je allebei vruchtbaar bent. Dat betekent niet alleen vrijen op het juiste moment. Het heeft ook te maken met de kwaliteit van de zaadcellen. En met de vraag of je wel een eisprong hebt.
Niet zwanger, wel een kind
Misschien is het voor jullie onmogelijk om zwanger te raken. Om wat voor reden dan ook. Als je dan toch graag een kind wilt, zijn er ook nog andere mogelijkheden.
Zwangerschap en leeftijd
Leeftijd speelt altijd een rol als je zwanger wilt worden. Het bepaalt mede hoe vruchtbaar je bent. Bovendien heb je, als je ouder wordt, meer kans op aangeboren afwijkingen bij je kind. En op complicaties tijdens de zwangerschap.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.