Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Wel of geen kinderen

Gaan jullie proberen om zwanger te worden of niet? Dat is een leuke en spannende vraag om over na te denken. Natuurlijk probeer je de voors en tegens van het krijgen van een kind tegen elkaar af te zetten.

Argumenten en overwegingen
Of jullie samen een kind willen krijgen, is natuurlijk een hoogst persoonlijke aangelegenheid. Voor iedereen spelen weer andere afwegingen een rol. En: goed beschouwd is de beslissing om kinderen te krijgen nooit een volledig rationele. Emotionele argumenten voeren de boventoon. Je weet tenslotte niet echt wat het betekent om kinderen te krijgen. En welke impact het zal hebben op de rest van je leven. We zetten graag een aantal argumenten en overwegingen voor je op een rij.
Een tweede kind
De keuze voor een tweede kind is lang niet zo moeilijk als voor het eerste. Je weet nu wat het krijgen van een kind inhoudt. Je hebt al eens een zwangerschap en een bevalling meegemaakt, en je weet hoe vermoeiend de eerste weken met een pasgeboren baby kunnen zijn. Je weet dat je dat allemaal kunt overleven. Maar dan komt de vraag: willen we nog een kind?
Drie of meer kinderen
Jullie hebben al twee kinderen en willen en graag nog meer. Waarom niet? Er is plek in jullie hart voor een hele kinderschaar. Toch moet je nu rekening gaan houden met wat praktische factoren.
Erfelijkheidsrisico’s
Bij de beslissing om te gaan proberen om kinderen te krijgen kunnen ook erfelijkheidsrisico’s een rol spelen. Weet je dat er in jouw familie erfelijke aandoeningen zitten? Of dat je drager bent van een bepaald gen? Dan is dat misschien een reden om anders aan een zwangerschap te beginnen. Of helemaal niet.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.