Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Je kraamtijd

De eerste zes weken na de bevalling heten de kraamtijd. Die tijd heb je nodig om te herstellen van de bevalling en te wennen aan het leven met een baby. Kraamzorg helpt je daarbij.

Wat is de kraamtijd?
Gebruik je kraamtijd vooral om weer op krachten te komen na de bevalling. De verloskundige en kraamverzorgende houden de gezondheid van jou en je baby in de gaten. En je krijgt misschien wel last van kraamtranen.
De eerste week na de bevalling
De eerste week na de geboorte van je kind is heel speciaal. Je geniet van je baby, maar moet ook wennen aan je nieuwe leven. Fysiek moet je herstellen van de bevalling. Je krijgt hulp en zorg van de kraamverzorgende.
Kraamzorg
Iedere vrouw in Nederland heeft recht op kraamzorg. De eerste dagen na de bevalling krijg je medische, fysieke en emotionele ondersteuning van een kraamverzorgende bij je thuis.
Op de kraamafdeling
Moet je een paar dagen in het ziekenhuis blijven na je bevalling of keizersnede? Dan breng je een deel van je kraamtijd door op de kraamafdeling. Wat je daarvan kunt verwachten, lees je hier.
Naar het consultatiebureau
Na het vertrek van verloskundige en kraamverzorgende is het consultatiebureau je eerste aanspreekpunt voor vragen over de verzorging en gezondheid van je baby.
De rol van de man in de kraamtijd
De kraamtijd is de tijd die je vrouw nodig heeft om te herstellen van de bevalling en te wennen aan het leven met een baby. Die eerste weken zijn erg intensief en vermoeiend. Voor haar, maar ook voor jou. Wat kun je doen om het haar zo gemakkelijk mogelijk te maken?

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.