Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Kinderopvang

Kinderopvang maakt het mogelijk om te blijven werken als je een kind hebt. Welke vormen van kinderopvang zijn er? En hoe vind je een goede kinderopvangorganisatie?

Vormen van kinderopvang
Je kunt kiezen uit verschillende vormen van kinderopvang. We zetten ze hier allemaal voor je op een rij.
Zo vind je een organisatie voor kinderopvang
Er komen steeds meer kinderopvangorganisaties in Nederland. Hoe vind je zo’n organisatie? En waar let je op als je voor kinderopvang gaat kiezen?
De kwaliteit van de kinderopvang
Volgens de wet Kinderopvang moeten organisaties voor kinderopvang ‘verantwoorde kinderopvang’ bieden. Dat is kinderopvang die bijdraagt aan de ontwikkeling van je kind in een veilige en gezonde omgeving. De organisaties zijn hier zelf verantwoordelijk voor. Maar de wet schrijft wel een aantal basiseisen voor.
Kinderopvang: goed of slecht?
Veel ouders hebben een uitgesproken mening over kinderopvang. Ze zijn ‘voor’ of ‘tegen’; kinderopvang is ‘goed’ of ‘slecht’. We zetten hier een aantal argumenten voor en tegen kinderopvang op een rij.
Steven Pont over kinderopvang
Steven Pont is ontwikkelingspsycholoog en auteur van onder meer ‘Mensenkinderen!’ en ‘Sociaal? Vaardig!’. Daarnaast traint hij medewerkers in de kinderopvang. Waaraan kun je een goede kinderopvangorganisatie herkennen? En hoeveel dagen kinderopvang is optimaal voor een kind? In dit interview geeft Pont zijn professionele mening.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.