Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Slapen

Slapen is belangrijk voor de gezondheid en de ontwikkeling van je kind. Daarom heeft hij er in het begin van zijn leven zo veel behoefte aan. Slapen kan ook een bron van strijd zijn tussen jou en je peuter.

Hoeveel slaapt je kind?
Goed en genoeg slapen is belangrijk voor iedereen. Ook voor je kind. Hoeveel slaap heeft je kind nodig op welke leeftijd?
Waar slaapt je kind?
Vooral in het begin heb je je baby natuurlijk graag dicht bij je. Maar na een tijdje laat je hem op zijn eigen kamer slapen. In wat voor bed slaapt je kind?
Problemen met slapen
Als je kind problemen heeft met slapen, dan kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Niet alleen is je kind overdag moe en onhandelbaar, jij komt ook niet aan je nachtrust toe. Genoeg reden om een slaapprobleem goed aan te pakken.
Slaaptips voor je baby
De meeste baby’s slapen goed. Maar hoe ouder ze worden, hoe meer slapen een probleem kan worden. Met deze tips kun je proberen om dat te voorkomen.
Wiegendood
Wiegendood komt gelukkig niet veel meer voor in Nederland. En je kunt een aantal dingen doen om het risico op wiegendood te verkleinen.
Slaaptips voor je peuter
Je peuter heeft een eigen willetje en dat gebruikt hij ook als hij moet gaan slapen. Hij wil niet naar bed, of komt er steeds uit. Ook kan het zijn dat hij bang wordt in bed. Hoe ga je daarmee om?
Inbakeren
Heb je een onrustige baby? Dan kun je proberen of je hem beter kunt laten slapen door hem in te bakeren. Als je het goed doet, is inbakeren veilig. Laat je wel altijd adviseren door een deskundige.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.