Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Werk en gezin combineren

De meeste ouders combineren een gezin met werk buitenshuis. Dat kan best pittig zijn. aan ede ene kant wil je goed voor je kinderen zorgen, aan de andere kant wil je op je werk ook presteren. Hoe zorg je ervoor dat die twee belangrijke onderdelen van je leven in balans blijven?

Werk en zorg verdelen
Als je kinderen krijgt, is een belangrijke vraag: hoe gaan jullie werk en gezin combineren? Gaan jullie misschien minder werken om voor je kind te zorgen?
Kinderopvang
Kinderopvang maakt het mogelijk om te blijven werken als je een kind hebt. Welke vormen van kinderopvang zijn er? En hoe vind je een goede kinderopvangorganisatie?
Je rechten als ouder
Als ouder heb je een aantal rechten. Het recht om je baby te voeden tijdens werktijd bijvoorbeeld. Of het recht om tijdelijk (onbetaald) verlof op te nemen om voor je kind te zorgen. Al je rechten als ouder staan hier bij elkaar.
Hulp bij het combineren van werk en zorg
Het combineren van werk en een gezin is niet altijd gemakkelijk. Soms kan het voelen als een race tegen de klok. Het is dan fijn als je een beroep kunt doen op praktische hulp om je leven wat te vereenvoudigen.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.