Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Omgaan met het gedrag van je kind

Soms weet je even helemaal niet meer hoe je met het lastige gedrag van je kind moet omgaan. Wat doe je als je kind een driftbui heeft? Of niet wil eten? Hier vind je tips voor het omgaan met de meest voorkomende moeilijke situaties.

Driftbuien
Als ouder ken je ze maar al te goed: de driftbuien van je dreumes of peuter. Hoe ga je om met een driftbui? En is een driftbui te voorkomen?
Niet willen eten
Drama’s aan tafel komen bij heel veel gezinnen voor. Vooral peuters kunnen erg halsstarrig zijn in het weigeren van eten. Bovendien blijven ze niet lang aan tafel zitten. Hoe ga je daarmee om? En hoe zorg je ervoor dat eten weer gezellig wordt?
Niet willen slapen
Veel kinderen hebben moeite om ’s avonds alleen in slaap te vallen. Soms ben je een hele tijd bezig voordat je kind onder zeil is. Toch is het goed om je kind aan te leren om zelf in slaap te vallen. Hoe doe je dat?
Jongensgedrag
Jongens gedragen zich anders dan meisjes. Zijn drukker, maken meer lawaai en durven meer. Soms is dat lastig, maar het is niet altijd goed om dat gedrag in te perken. Het is juist de kunst om je zoon de ruimte te geven om zich op zijn eigen manier te ontwikkelen.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.