Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Verzorging

Je kleine kind heeft veel verzorging nodig. Hoe groter je kind wordt, hoe meer hij leert om zichzelf te verzorgen. Maar met groter worden komen ook weer andere kwesties om de hoek kijken.

Hoofdluizen
Als je kind naar school gaat, dan krijgt hij ongetwijfeld een keer met luizen te maken. Want hoofdluis is een hardnekkig probleem, dat op alle scholen voorkomt. Wat zijn luizen precies? En hoe bestrijd je ze?
Gebitsverzorging
Tanden poetsen is belangrijk. Al vanaf het eerste tandje. Verzorg het melkgebit van je kind goed: dat voorkomt problemen. En zo leert je kind dat hij ook zijn blijvende gebit goed moet poetsen.
In de zon
Buiten in de zon zijn is heerlijk, ook voor je kind. Maar te veel zonlicht is schadelijk. Bescherm je kind daarom goed als de zon schijnt.
Zindelijk worden
Uit de luiers en op het potje of de wc. Daar wordt het op een gegeven moment tijd voor. Maar wanneer is dat moment? En hoe pak je dat aan?
Duimen
Duimen is niet goed voor de ontwikkeling van het gebit. Geef daarom liever een speen als je kind wil sabbelen. En wen die ook op tijd weer af.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.