Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Jij en je partner

Als je samen met je partner een kind krijgt, dan wil je ervoor zorgen dat alle juridische en formele zaken rond jullie relatie goed geregeld zijn. Welke samenlevingsvorm zorgt voor welke formele band? En wat kun je nog apart formaliseren? Daarnaast heeft de komst van een kind ook gevolgen voor jullie relatie. Hoe gaan jullie daarmee om?

Formele relatie tussen jou, je partner en je kind
Er bestaan tegenwoordig zo veel verschillende samenlevingsvormen, dat het niet meer vanzelfsprekend is dat je als biologische vader ook officiële en juridische vader bent van je kind. Welke invloed heeft jullie samenlevingsvorm op de formele band met je kind
Hoe verandert je relatie als je kinderen krijgt?
Als je je eerste kind krijgt, staat je wereld zowat op zijn kop. Na verloop van tijd kom je weer in wat rustiger vaarwater. Maar je leven is wel veranderd. Wat betekent dat voor de relatie met je partner?
Jullie relatie goed houden
Als je kinderen krijgt, verandert je relatie. Onherroepelijk. En als je pech hebt, kan het nieuwe leven met kinderen ervoor zorgen dat jullie langzaam uit elkaar groeien. Dat kun je voorkomen door aandacht te besteden aan je relatie, en aan elkaar.
Verschil in zin in seks
In de eerste tijd na de bevalling is het helemaal niet raar dat je even geen zin hebt in seks. Maar wat als je je nieuwe leven mét kind redelijk op de rails hebt? En je lichamelijk weer min of meer de oude bent? Ook dan kan het gebeuren dat jij veel minder zin hebt om te vrijen dan je partner. Hoe ga je daarmee om?
Uit elkaar
Gaat het niet goed tussen jullie? En overwegen jullie om uit elkaar te gaan? Dan is dat met kinderen een stuk ingewikkelder dan zonder kinderen. Waar moet je aan denken? En wat zijn je plichten als gescheiden ouder?

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.