Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Kinderziektes

De eerste jaren van zijn leven maakt je kind ongetwijfeld een aantal kinderziektes door. De meest voorkomende zetten we hier voor je op een rij.

Koorts
Je kind kan best vaak koorts hebben. Wat is koorts precies? Kan koorts kwaad? En wat moet je doen als je kind koorts heeft?
Waterpokken
Waterpokken is een veel voorkomende ziekte bij kinderen. Je kind wordt eerst verkouden en krijgt daarna jeukende blaasjes over zijn hele lijf. De ziekte is erg besmettelijk.
Vijfde ziekte
De vijfde ziekte is een licht besmettelijke ziekte die je herkent aan kleine en grote rozerode vlekken op het hele lichaam. Meestal is je kind er niet echt ziek van.
Zesde ziekte
De zesde ziekte is een licht besmettelijke ziekte, die vanzelf overgaat. De eerste dagen heeft je kind hoge koorts. Daarna krijgt hij kleine rode vlekjes op zijn huid.
Krentenbaard
Krentenbaard is een erg besmettelijke huidinfectie, die meestal op het gezicht zit (bij de mond of neus). Maar hij kan op het hele lichaam voorkomen.
Pseudokroep
Pseudokroep is een hoestaanval waarbij je kind weinig lucht krijgt. De hoest van je kind klinkt als een blaffende hoest, en hij haalt gierend adem. Je kunt er behoorlijk van schrikken, want je hebt het gevoel dat je kind bijna stikt. Gelukkig is pseudokroep vrijwel altijd onschuldig. En het gaat vanzelf over.
Koortsstuip
Bij een koortsstuip krijgt je kind een aanval die lijkt op een epileptische aanval. Een koortsstuip ziet er vreselijk uit, maar is niet gevaarlijk. Het zijn meestal jonge kinderen die een koortsstuip krijgen.
Waterwratjes
Veel kinderen hebben last van waterwratten. Het is een onschuldige aandoening, die vanzelf weer overgaat. Je kind kan er last van hebben omdat de wratjes kunnen jeuken.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.