Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Fit en gezond blijven

Als je kinderen hebt, is de neiging om je eigen gezondheid te vergeten groot. Alle tijd die je hebt, steek je in je kinderen, je werk en je partner. Tijd om te sporten of te ontspannen hou je bijna niet over. Terwijl het wel belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Want als jij lekker in je vel zit, kun je de drukte van werk en gezin beter aan.

Afvallen na je zwangerschap
Tijdens je zwangerschap ben je ongetwijfeld wat kilo’s aangekomen. Dat is heel normaal. Maar na je zwangerschap wil je die kilo’s het liefst zo snel mogelijk weer kwijt.
Sporten en bewegen als ontspanning
Bewegen is belangrijk. Het houdt je lichamelijk én geestelijk fit en gezond. Het geeft je de energie die je nodig hebt om de drukte van werk en gezin aan te kunnen. Bovendien maakt sporten je hoofd lekker leeg.
Slapen is goed voor je
Slapen is gezond. Voldoende nachtrust is iets waar iedereen baat bij heeft, zeker als je (kleine) kinderen hebt. Toch houdt de combinatie werk en gezin je vaak uit je slaap. Omdat je ’s avonds nog moet werken bijvoorbeeld. Of omdat je kind midden in de nacht wakker wordt. Hoe zorg je er dan toch voor dat je genoeg slaap krijgt?

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.