Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

De eerste week na de bevalling

De eerste week na de geboorte van je kind is heel speciaal. Je geniet van je baby, maar moet ook wennen aan je nieuwe leven. Fysiek moet je herstellen van de bevalling. Je krijgt hulp en zorg van de kraamverzorgende.

Hoe gaat het met jou in de eerste week na de bevalling?
Je wereld staat zowat op zijn kop in de eerste week na de geboorte van je baby. Lichamelijk en geestelijk ben je behoorlijk uitgeput, maar tegelijk geniet je van je baby en alle felicitaties.
Hoe gaat het met je baby in de eerste week na de geboorte?
In principe heeft je baby niet veel nodig in de eerste weken. Drinken, slapen, poepen en huilen zijn ongeveer zijn voornaamste bezigheden. En de kraamverzorgende houdt zijn gezondheid scherp in de gaten.
Borstvoeding geven in de eerste week
Ga je borstvoeding geven? Dan begin je daarmee binnen een uur na de bevalling. In de eerste week moet je vooral nog oefenen. Je krijgt stuwing, en daarna komt je melkproductie pas echt op gang.
Hoe verzorg je je pasgeboren baby?
In de eerste week leert de kraamverzorgende je alles over de verzorging van je baby. Luiers verschonen en je baby in bad doen zijn zo’n beetje de belangrijkste activiteiten op dit gebied.
Seks na de bevalling
Na de bevalling moet je misschien even niet aan seks denken. Maar toch komt die eerste keer na de bevalling er wel. Wanneer mag je weer vrijen als je bevallen bent?

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.