Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Steven Pont

Steven Pont is (ontwikkelings)psycholoog en gezinstherapeut. Hij heeft een aantal boeken geschreven over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen. Ook traint hij medewerkers in de kinderopvang. Voor Anababa schreef hij een aantal toegankelijke artikelen over uiteenlopende onderwerpen uit de ontwikkelingspsychologie.

Ontwikkelingspsycholoog én schrijver

Steven PontOud-onderwijzer, ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut: Steven Pont heeft veel kennis over de ontwikkeling van kinderen, en veel ervaring met hun gedrag. In zijn praktijk begeleidt hij ouders en kinderen die met lastige gezinssituaties te maken hebben. Hij traint pedagogisch medewerkers om de signalen van kinderen op te pikken en daar goed op te reageren. Over zijn vak schrijft hij boeken en columns, en hij geeft lezingen over verschillende onderwerpen die met opgroeien en opvoeden te maken hebben.

Interview met Anababa

In maart 2013 had onze hoofdredacteur Marèse Peters een uitgebreid interview met Steven. Het interview kun je in delen lezen:

Boeken over ontwikkeling en opvoeding

Van zijn boeken zijn de volgende interessant voor jou als ouder:

  • Sociaal? Vaardig! Hoe stimuleer je de zeven belangrijkste sociaal-emotionele vaardigheden van je kind? (2013, Uitgeverij Hogrefe)
  • Mensenkinderen! De zeventien belangrijkste ontwikkelingsgebieden van kinderen van 0 tot 4 jaar. (2013, Uitgeverij Bert Bakker)
  • De do’s en don’ts van de opvoeding (2003, Uitgeverij MOM - alleen nog in de bibliotheek verkrijgbaar)
  • Luister ’s naar me, Het Opvoedweekgeschenk (2012, Centrum voor Jeugd en Gezin)

Deze artikelen schreef Steven Pont voor Anababa

Voor Anababa schreef Steven de volgende artikelen:

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.