Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Opvoeding in de praktijk

Theorieën over opvoeding zijn interessant, maar het gaat uiteindelijk om de praktijk. Hoe ga jij om met lastig gedrag, niet willen slapen of niet willen eten? Hier staan alle tips bij elkaar die je meteen kunt toepassen.

Omgaan met het gedrag van je kind
Soms weet je even helemaal niet meer hoe je met het lastige gedrag van je kind moet omgaan. Wat doe je als je kind een driftbui heeft? Of niet wil eten? Hier vind je tips voor het omgaan met de meest voorkomende moeilijke situaties.
Technieken en strategieën
Opvoeden kan gemakkelijker worden als je een paar goede technieken in huis hebt die je op bepaalde momenten kunt inzetten. We zetten een paar belangrijke technieken en strategieën voor je op een rij.
De opvoeding van je puber
Veel ouders worstelen met de opvoeding van hun puber. Aan de ene kant willen ze hun kind best de ruimte geven om te ontdekken, maar aan de andere kant zien ze dat hij niet altijd de meest verstandige keuzes maakt. Hoe vind je nu de juiste balans tussen vrijheid en sturing?
Steven Pont over opvoeden
Steven Pont is ontwikkelingspsycholoog en auteur van onder meer ‘Mensenkinderen!’ en ‘Sociaal? Vaardig!’. Als gezinstherapeut heeft hij ruime ervaring in het begeleiden van ouders en kinderen. In dit interview deelt hij zijn kijk op opvoeden. En hoe voedt hij zijn eigen zoons (van 9 en 10) op? 'Ik ben een strenge vader.'

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.