Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Vruchtbaarheid

Je kunt alleen zwanger worden als je allebei vruchtbaar bent. Dat betekent niet alleen vrijen op het juiste moment. Het heeft ook te maken met de kwaliteit van de zaadcellen. En met de vraag of je wel een eisprong hebt.

Hoe groot is je kans om zwanger te raken?
Hoe lang duurt het voordat je zwanger ben? Hoe groot is je kans om zwanger te raken? Dat is niet te voorspellen. Want dat hangt af van heel veel verschillende factoren. Maar je kunt wel naar de statistieken kijken. En ook je menstruatiecyclus kan je aanwijzingen geven over je vruchtbaarheid. Bovendien speelt je leeftijd een rol.
Wanneer ben ik vruchtbaar?
Vlak vóór de eisprong en op de dag van de eisprong ben je op je vruchtbaarst. Maar wanneer is je eisprong precies?
Mannelijke vruchtbaarheid
Bij de vruchtbaarheid van de man draait alles om de kwaliteit van het zaad. De kwaliteit van je zaad kan om verschillende redenen nog al veranderen. Hoe kun je de kwaliteit van je zaad beïnvloeden?
Vruchtbaarheidsproblemen
Jullie vrijen al een hele tijd voor een baby. Maar zonder resultaat. Dan is er bij jullie misschien sprake van verminderde vruchtbaarheid.
Vruchtbaarheid en leeftijd
Je vruchtbaarheid neemt af naarmate je ouder wordt. Dat dat bij vrouwen zo is, is bekend. Maar ook mannen worden minder vruchtbaar bij het klimmen der jaren.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.