Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Goede voorbereiding op zwangerschap

Voordat je de pil het raam uit gooit, is het goed om na te denken over je gezondheid en je leefstijl. Want een goede voorbereiding is belangrijk als je zwanger wilt worden. Met een gezonde leefstijl word je sneller zwanger. En het is natuurlijk ook beter voor je ongeboren kind.

Foliumzuur slikken
Al voor het begin van je zwangerschap is het belangrijk dat je extra foliumzuur slikt. Want foliumzuur verkleint de kans dat je baby wordt geboren met een open ruggetje of open schedel.
Leefstijl voor een gezonde zwangerschap
Gezond leven vergroot je kans om zwanger te raken. En het geeft je ongeboren kind ook een goede basis om zich te ontwikkelen. Waar moet je op letten?
Gezondheid van de aanstaande ouders
Of je op dit moment gezond bent, is van invloed op je kansen om zwanger te raken. Het is dus verstandig om na te gaan of jouw gezondheidstoestand (of die van je partner) misschien een risico kan zijn voor een gezonde zwangerschap.
Werkomstandigheden
Ook je werkomstandigheden kunnen van invloed zijn op een gezonde zwangerschap. Wil je zwanger worden? Denk dan van tevoren na over eventuele risico’s die je werk met zich meebrengt. En bespreek ze op tijd met je werkgever.
Erfelijkheidschecklist
Van alle baby’s die in Nederland worden geboren, komt 3 tot 5 procent ter wereld met een erfelijke aandoening. Meestal is het niet duidelijk waar die aandoening vandaag komt. Erfelijke aanleg speelt een rol, maar soms hebben factoren van buitenaf ook invloed.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.