Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Zwanger raken

Jullie willen graag een kind. En jullie hebben je goed op een zwangerschap voorbereid. Dan is nu het moment gekomen om te stoppen met anticonceptie. Het vrijen voor een baby kan beginnen!

Stoppen met anticonceptie
Als je gaat stoppen met anticonceptie, dan kun je meteen zwanger raken. Daar is niets verkeerds aan. Maar bij sommige vormen van anticonceptie is het verstandig om één of twee maanden te wachten voordat je zwanger wordt.
Wanneer vrijen?
Vrijen jullie ongeveer zes maanden zonder anticonceptie en ben je nog niet zwanger? Of wil je snel zwanger worden? Dan is vrijen met beleid je beste optie.
Snel zwanger worden
Wil je graag snel zwanger worden? Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je kansen op een zwangerschap te vergroten.
Menstruatiecyclus
Iedere maand bereidt je lichaam zich voor op een bevruchting: dat is je menstruatiecyclus. Die cyclus verloopt in twee fasen. De eerste fase is vóór de eisprong. De tweede fase is erna.
Zwanger of niet?
Wil je weten of je zwanger bent? Dan moet je wachten totdat je over tijd bent, voordat je echte zekerheid krijgt. Maar al eerder kunnen er signalen zijn waaraan je herkent dat je zwanger bent.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.