Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Ontwikkelingsstoornissen

Je kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Misschien iets sneller op het ene gebied of iets langzamer op het andere. Maar wanneer spreek je van een ontwikkelingsstoornis? En welke ontwikkelingsstoornissen zijn er? Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont neemt er een aantal onder de loep.

ADD, de onbekende variant van ADHD
Naast het bekendere ADHD bestaat er ook ADD: Attention Deficit Disorder. Een kind met ADD is erg snel afgeleid, kan zijn aandacht er niet bij houden en komt vaak wat afwezig over, legt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont uit.
Conduct Disorder of antisociale gedragsstoornis
Een Conduct Disorder (CD) of antisociale gedragsstoornis zorgt voor druk, onrustig en agressief gedrag. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont legt uit wat een Conduct Disorder is, waar het mogelijk vandaan komt en wat je kunt doen als je er iets van denkt te herkennen in je eigen kind.
ODD: Oppositionele gedragsstoornis
ODD staat voor Oppositional Defiant Disorder. In goed Nederlands: oppositioneel-opstandige gedragsstoornis. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont legt uit wat ODD is en hoe je het kunt herkennen.
Depressie bij kinderen
Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont legt uit dat ook kinderen depressief kunnen zijn. Hoe herken je een depressie bij je kind? En wat kun je eraan doen?
Anorexia
Is je kind erg bezig met haar gewicht en met afvallen? En eet ze bijna niks? Dan zou dat kunnen wijzen op anorexia nervosa, of kortweg: anorexia. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont legt uit wat anorexia precies is en wat je kunt doen als je denkt dat je kind er last van heeft.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.