Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Hulp bij het combineren van werk en zorg

Het combineren van werk en een gezin is niet altijd gemakkelijk. Soms kan het voelen als een race tegen de klok. Het is dan fijn als je een beroep kunt doen op praktische hulp om je leven wat te vereenvoudigen.

Kinderopvang maakt het combineren van werk en zorg al een stuk gemakkelijker. Maar blijft het daarnaast druk? Dan kun je overwegen om taken die je allemaal zelf doet (of samen met je partner) uit te besteden. Dat kan een hele verlichting zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan externe hulp op de volgende gebieden.

Hulp in de huishouding

Iemand die je huis één keer per week komt schoonmaken is vaak geen overbodige luxe. Met één of meer kinderen in huis hestrijkb je al snel veel troep. En met een baby wil je wel dat alles schoon is. Bovendien zijn de discussies met je partner over wie wanneer wat doet, verleden tijd.

Hoe vaak komt een hulp in de huishouding?

Je kunt met een hulp in de huishouding afspraken maken over hoe vaak en hoe lang ze komt. Ook kun je verschillende werkzaamheden bespreken. Strijkt ze bijvoorbeeld ook? Lapt ze de ramen? Bedenk van tevoren waar je behoefte aan hebt en ga op zoek naar iemand die dat biedt.

Wat kost een hulp in de huishouding?

Een hulp in de huishouding kost € 10 tot € 15 per uur. Tot 3 dagen per week hoef je geen loonbelasting of sociale premies voor een huishoudelijke hulp af te dragen.

Hoe vind je een hulp in de huishouding?

  • Vraag in de buurt of iemand een goede hulp heeft die er nog een adresje bij kan hebben.
  • Hang een advertentie op in de supermarkt.
  • Kijk op Marktplaats, of zet daar zelf een advertentie.

Boodschappenbezorgdienst

Steeds meer grote én kleine supermarkten bieden het tegenwoordig aan: een bezorgdienst voor hun boodschappen. Voor een klein bedrag extra worden al je boodschappen tot aan je deur (of zelfs tot in je keuken) bezorgd.

Dat is vooral handig voor houdbare producten die zwaar zijn en/of veel ruimte innemen. Bijvoorbeeld luiers, kratten bier, pakken sap of babyvoeding. Het scheelt een hoop tijd en gesjouw als je niet zelf de winkel in hoeft en alles in en uit de auto hoeft te dragen.

Wat kost een bezorgdienst?

De kosten voor het bezorgen van boodschappen liggen vaak tussen € 5 en € 10. De meeste bezorgdiensten vragen om een minimumbedrag aan boodschappen per bezorging.

Hoe vind je een boodschappenbezorgdienst?

  • De grootste boodschappenbezorgdienst van Nederland is AH.nl, de bezorgdienst van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. Vul je postcode in op de website van Albert om te zien of ze ook bij jou bezorgen.
  • Vraag bij je plaatselijke supermarkt of zij een bezorgdienst hebben.
  • Zoek op internet naar een bezorgdienst bij jou in de buurt.

Strijkservice

Een strijkservice kan een uitkomst zijn als je veel strijkwerk hebt, maar geen tijd om het te doen. Meestal wordt je strijkwas opgehaald en binnen twee dagen netjes gestreken teruggebracht.

Wat kost een strijkservice?

Meestal betaal je voor het ophalen en bezorgen een vast tarief. Verder betaal je per strijkstuk een vast bedrag. Dat kan variëren van € 0,25 voor een zakdoek of theedoek tot € 2,50 voor een tweepersoons dekbedhoes.

Hondenuitlaatservice

Heb je één of meer honden en heb je soms geen tijd om ze uit te laten? Denk dan eens aan een hondenuitlaatservice. Je hond kan er lekker even uit, meestal met andere honden.

Wat kost een hondenuitlaatservice?

Per wandeling betaal je ongeveer € 9 per hond. Heb je meer honden, of gebruik je de hondenuitlaatdienst meerdere keren per week? Dan wordt dat tarief meestal iets lager.

Hoe vind je een hondenuitlaatservice?

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.