Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Vakantiebestemming: waar ga je naartoe met je kinderen?

Wie weet droom je zelf van een rustige vakantie op een tropisch strand. Of van een rugzaktrektocht door Zuid-Amerika. Maar met één of meer kinderen in je gezin moet je je ideeën over een exotische bestemming misschien wat aanpassen. Of niet?

Nederland of buitenland?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen als je nadenkt over je vakantiebestemming is: gaan we naar het buitenland of blijven we in Nederland?

In Nederland

Voor een baby of een klein kindv maakt het helemaal niets uit waar jullie heen gaan. Die ziet het verschil niet tussen Nederland en Frankrijk. Een vakantie binnen Nederland is dus een goede keus. En Nederland heeft heel wat moois te bieden!

Buitenland

In het buitenland heb je meestal beter weer dan in Nederland. Zeker als je naar Zuid-Europa gaat. Maar naar het buitenland gaan betekent al gauw een reis die langer duurt dan 3 uur. In de auto, in het vliegtuig of in de trein. Kleine kinderen vinden het vaak vervelend om lang te moeten reizen. En als je kinderen het niet naar hun zin hebben, dan heb jij ook geen lekker begin van je vakantie. Bereid zo’n reis dus goed voor. En kies voor een vervoer dat het beste bij jullie gezin en bij de bestemming past. En weeg het voordeel van een warme of exotische bestemming af tegen de reis.

Binnen of buiten Europa?

Binnen Europa zijn er heel veel populaire bestemmingen die ook geschikt zijn voor vakanties met kinderen. Het voordeel van Europese landen is dat veel plekken goed met de auto bereikbaar zijn en dat het toerisme er vaak goed georganiseerd is. Bovendien voldoen de gezondheidszorg en hygiëne meestal aan onze Nederlandse normen. En je bent in Zuid-Europa bijna altijd verzekerd van zonnig weer.

Buiten Europa

Buiten Europa zit je al gauw vast aan een lange vliegreis. Bedenk van tevoren of dat haalbaar is met je kinderen. Voor verder weg gelegen bestemmingen heb je vaak ook te maken met een tijdsverschil. En wil je naar een niet-westers land? Houd dan rekening met:

  • andere eetgewoonten en voedselsoorten;
  • minder hygiënische omstandigheden;
  • gezondheidszorg die verder weg of minder goed is dan de onze;
  • speciale inentingen of medicijnen die je nodig hebt om tropische ziektes te voorkomen.

Bereid dit soort reizen dus altijd goed voor. En doe dat eventueel samen met een gespecialiseerde en ervaren reisorganisatie.

Aanbevolen websites

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.