Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Georganiseerd of op eigen gelegenheid op vakantie met kinderen

Op vakantie gaan met je kinderen kan een hele onderneming zijn. Een deel van het gedoe kun je jezelf uit handen laten nemen door een reisorganisatie. Daar betaal je dan wel iets extra’s voor. Of kies je toch voor op eigen gelegenheid op vakantie gaan?

Zelf je vakantie zoeken, boeken en organiseren

Zelf je vakantiebestemming zoeken en een accommodatie boeken is niet moeilijk. Je weet tenslotte zelf het beste wat jullie leuk vinden. Op je gemak struin je websites af en lees je vakantiegidsen door. Of je vraagt aan mensen in je omgeving of zij nog een leuke vakantiebestemming weten.

Langzaam krijgen jullie plannen vorm en kunnen jullie je voorbereiden op een ontspannen vakantie. Het inpakken van tassen, koffers en de auto is misschien even een klus, maar dan zijn jullie ook echt klaar om te gaan. Zelf je vakantie regelen geeft een enorm gevoel van vrijheid: bevalt het niet? Dan zoek je een andere plek op waar het weer beter is, of waar de toiletten schoner zijn.

Met een organisatie op vakantie gaan

Georganiseerd op vakantie gaan is meestal duurder dan op eigen gelegenheid gaan. Maar het heeft een hoop voordelen. Het hangt er maar net vanaf welke organisatie je kiest en wat voor vakantie je wilt hebben. Een reisorganisatie kan je bijvoorbeeld de volgende zaken uit handen nemen:

  • het zoeken van een kindvriendelijke vakantiebestemming en/of accommodatie
  • het boeken van een vlucht voor je hele gezin
  • het regelen van een accommodatie die aan al jullie eisen voldoet
  • het regelen van alle dingen die je nodig hebt als je met een baby, dreumes of peuter reist (zoals een kinderbedje, luiers, babyfoon, babyvoeding en dergelijke)
  • het verzorgen van een tent, (sta)caravan, blokhut of vakantiehuisje
  • het verzorgen van een huurauto op de plek van bestemming
  • het organiseren van kinderactiviteiten tijdens de reis en/of op de vakantiebestemming
  • het verzorgen van gespecialiseerde en ervaren reisbegeleiding op actieve vakanties en/of exotische bestemmingen

Groepsreis

Voor sommige (meestal actieve) vakanties betekent georganiseerd op vakantie gaan dat je met een groep reist. Dat kan heel leuk zijn. Je kinderen hebben automatisch speelkameraadjes, en jullie hebben meteen contact met (Nederlandse) medereizigers.

Individueel

Je kunt ook op individuele basis met een reisorganisatie in zee gaan. In dat geval regelt de organisatie meestal het vervoer naar je vakantiebestemming en de accommodatie. Vaak zorgen ze ook voor een kinderbedje, autostoeltje en een kinderstoel op de plek van bestemming.

Aanbevolen websites

  • Op Leuke vakanties met kinderen vind je veel links naar reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in het verzorgen van vakanties met kinderen.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.