Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Verschillende soorten vakanties met kinderen

Wat voor soort vakantie je kiest, hangt af van je eigen voorkeur, (de leeftijd van) je kinderen en jullie (financiële) mogelijkheden. Een aantal opties staan hier op een rij.

Kamperen

Je kind heeft eigenlijk maar weinig nodig om zichzelf te vermaken. Een speeltuin, een zandbak of wat water kan je kind uren zoet houden. Daarom is kamperen bij uitstek geschikt voor een vakantie met kinderen. Jullie zijn de hele dag buiten, en op de camping vindt je kind vaak nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. En met af en toe een uitje naar een kasteel of stadje houd je het voor jezelf ook interessant.

Verschillende campings

Je kunt kiezen uit verschillende soorten campings. Bijvoorbeeld:

  • kleine, rustige campings midden in de natuur
  • groter opgezette campings met veel activiteiten, een zwembad en een animatieteam
  • boerderijcampings, waar je kind kan zien hoe het leven op een boerderij is

Wel kamperen, niet sjouwen met een tent

Heb je geen zin om zelf je tent mee te nemen en op te zetten? Dan kun je ook kiezen voor een camping waar de tent, (sta)caravan of blokhut al voor je klaarstaat. Dat scheelt een hoop gedoe.

Een zon- en strandvakantie

Zijn jullie zonaanbidders? Dan ga je waarschijnlijk graag naar een warme bestemming met een mooi strand. Een hotel, pension of appartement is dan een comfortabele manier om te overnachten, maar je kunt ook kamperen. Op het strand kan je kind zich prima vermaken. Let er wel op dat je hem goed beschermt tegen de zon.

In een vakantiehuisje of bungalow

Een huisje of een bungalow is een prima manier om met een baby of klein kind op vakantie te gaan. Je hebt de rust en het comfort van thuis, en je bent toch in een andere omgeving. Voor iets grotere kinderen is er op een bungalowpark vaak heel veel te doen. Meestal is er een zwembad, een speeltuin of een minigolfbaan. Soms is er ook een restaurant waar je pannenkoeken of poffertjes kunt eten.

Een stedenvakantie

Houden jullie ervan om steden te bezoeken? Met een baby kan dat best goed. Die gaat gewoon mee in de wandelwagen of buikdrager. Maar zodra je kind groter wordt, zul je merken dat die niet zo veel zin heeft om kerken of musea te bekijken. Zorg er dus voor dat er ook iedere dag een speeltuin of andere kinderactiviteit op het programma staat.

Fietsvakantie

Je kunt met kinderen van alle leeftijden op fietsvakantie. Houd er alleen rekening mee dat je kind tot een jaar of 6 nog niet zelf kan fietsen. Tot die tijd moet je hem dus in een fietsstoeltje meenemen, of in een fietskar. Vanaf een jaar of 7 kan je kind zelf fietsen; kies dan niet te lange en moeilijke tochten uit. Je kunt kamperen, maar ook slapen in jeugdherbergen of bij de boer. En maak niet van iedere vakantiedag een fietsdag: na een dagje fietsen hebben jullie ook een dag rust verdiend.

Aanbevolen websites

  • Fietsen met kinderen geeft informatie over fietsvakanties met kinderen in verschillende leeftijden.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.