Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Het Trimbos-instituut zorgt voor geestelijke gezondheid

Het Trimbos-instituut geeft uitgebreide en wetenschappelijk onderbouwde informatie over drugs, alcohol en psychische gezondheid aan specifieke doelgroepen als ouders en jongeren. Dit doen ze om geestelijke problemen te voorkomen of op tijd op te sporen. Daarnaast houdt het instituut zich ook bezig met de behandeling en reïntegratie van mensen met psychische klachten.

Wat is het Trimbos-instituut?

Het Trimbos-instituut zet zich met kennis en innovatie actief in voor het verbeteren van de geestelijke gezondheid in Nederland. Mgedewerkers van het Trimbos-instituut ontwikkelen en gebruiken wetenschappelijke kennis en verzamelen ervaringen van patiënten en praktijkvoorbeelden. Die kennis en ervaring zetten ze in voor de preventie en behandeling van psychische klachten.

Werkterreinen

Het Trimbos-instituut heeft twee concrete werkterreinen:

  • Alcohol en drugs
  • Psychische gezondheid

Op deze gebieden geven ze voorlichting om problemen te voorkomen (preventie), en ook richtlijnen voor de zorg aan en de behandeling en reïntegratie van mensen met problemen op deze gebieden.

Voorlichting van Trimbos

Het Trimbos-instituut heeft een aantal informatieve websites over specifieke thema’s, vaak gericht op specifieke doelgroepen als ouders of jongeren.

Alcohol

Drugs

Roken

Psychische gezondheid

  • Grip op je dip geeft jongeren met depressieve klachten informatie, tips, ervaringen en steun.
  • Kopstoring is bedoeld voor kinderen van ouders met psychische problemen. De site biedt informatie, ervaringsverhalen en een e-mailservice.
  • Kop op ouders geeft ouders met psychische stress of verslaving (en hun partners) steun bij de opvoeding van hun kinderen. Met informatie, ervaringen en een online cursus.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.