Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Borstvoedingsorganisatie La Leche League

Geef je borstvoeding of wil je borstvoeding gaan geven? Dan is de borstvoedingsorganisatie La Leche League (LLL) er voor jou. Je krijgt er informatie en praktische ondersteuning.

Wie is La Leche League?

Borstvoedingsorganisatie La Leche League (LLL) is de Nederlandse afdeling van La Leche League International. Sinds 1956 geeft deze organisatie informatie over borstvoeding en ondersteuning aan moeders die problemen hebben met borstvoeding. De organisatie wordt geheel gerund door vrijwillgers, die allemaal ervaringdeskundige zijn op het gebied van borstvoeding.

Erkenning

Naast informeren en ondersteunen wil  LLL ook de maatschappelijke erkenning van borstvoeding bevorderen: zij zien borstvoeding als een belangrijk element in de gezonde ontwikkeling van kinderen. Bovendien is borstvoeding geven waardevol voor bewust onderschap en een hechte gezinsband.

Wat doet La Leche League?

Borstvoedingsorgansatie LLL:

La Leche League steunen

LLL is een vrijwilligersorganisatie. Zij hebben de steun van anderen nodig om hun werk te kunnen doen. Wat kun je doen als je LLL wilt steunen?

  • Je kunt donateur worden, eventueel in combinatie met een abonnement op BOVA, het borstvoedingsmagazine van LLL.
  • Je kunt je ervaringen met borstvoeding delen met andere (aanstaande) moeders tijdens een informatiebijeenkomst.
  • Je kunt LLL-leidster worden. Dat betekent dat je onder meer informatiebijeenkomsten organiseert en meedraait in de telefonische hulpdienst. Daarvoor volg je eerst een interne opleiding bij LLL.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.