Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

De Sociale Verzekeringsbank (SVB)

Als je kinderen hebt, krijg je al snel met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) te maken. Wat doet de SVB precies? En wat heb je als ouder aan de SVB?

Wat is de Sociale Verzekeringsbank?

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland. De SVB voert een aantal regelingen uit voor de Rijksoverheid. In de praktijk betekent dit dat de SVB verschillende soorten uitkeringen doet aan Nederlandse burgers.

Waarvoor kun je bij de SVB terecht?

Als ouder krijg je met de SVB te maken voor de kinderbijslag.

Een uitkering aanvragen bij de SVB

  • Kinderbijslag hoef je niet aan te vragen: je krijgt vanzelf een brief van de SVB nadat je kind geboren is. De gemeente geeft de gegevens van je baby namelijk door aan de SVB.
  • De tegemoetkoming thuiswonende gehandicapte kinderen (TOG) vraag je aan bij de SVB. Dat kan via de website met je DigiD, of door een aanvraagformulier op te sturen.

Website van de Sociale Verzekeringsbank

De Sociale Verzekeringsbank heeft een uitgebreide website met informatie over verschillende uitkeringen waar je recht op kunt hebben.

Contact opnemen met de Sociale Verzekeringsbank

Vind je de informatie die je zoekt niet op de site van de SVB? Dan kun je zelf op verschillende manieren contact met de SVB opnemen.

Inloggen met je DigiD

Heb je vragen over je persoonlijke situatie, of wil je een verandering in je gegevens doorgeven? Log dan in met je DigiD op de site van de SVB.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.