Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Hoe weet ik of ik zwanger ben?

Wil je weten of je zwanger bent? Dan moet je wachten totdat je over tijd bent, voordat je echte zekerheid krijgt. Maar al eerder kunnen er signalen zijn waaraan je herkent dat je zwanger bent.

Ben je misselijk?

Vooral ’s ochtends kun je een wat wee gevoel hebben in je maag. Meestal heb je geen zin om iets te eten of te drinken. Misschien moet je ook wel overgeven. Van alle zwangere vrouwen heeft 70 tot 85 procent last van misselijkheid in de eerste drie maanden van de zwangerschap.

Ben je (sneller) moe?

Ineens kost alles wat je op een normale dag doet, veel meer moeite. ’s Avonds ben je afgepeigerd. Het liefst ga je iedere avond vroeg naar bed. Moeheid is iets waar veel vrouwen last van hebben in het eerste trimester.

Zijn je borsten erg gevoelig?

Je borsten voelen een beetje gespannen of beurs aan. Ook je tepels kunnen extra gevoelig zijn. Pijnlijke borsten zijn een heel normaal verschijnsel aan het begin van een zwangerschap.

Heb je last van wat bloedverlies?

Je verliest wel bloed, maar niet zo veel als bij een gewone ongesteldheid. Dit kan komen dor de innesteling van de bevruchte eicel.

Andere symptomen van zwangerschap

De signalen die we hierboven noemen, zijn de meest voorkomende symptomen van zwangerschap. Heb je ook nog last van andere verschijnselen? Dan kan dat een sterkere indicatie geven dat je zwanger bent. In een ander artikel hebben we alle symptomen van zwangerschap op een rij gezet.

Doe een zwangerschapstest

Alles wat hier staat, is een indicatie dat je zwanger zou kunnen zijn. Maar echt zeker weet je het alleen maar met een zwangerschapstest. Tegewoordig kun je 4 dagen voordat je ongesteld zou moeten worden al een zwangerschapstest doen.

Luister naar je lichaam

Geeft de zwangerschapstest aan dat je niet zwanger bent? En ben je een paar dagen over tijd? Dan is er misschien iets anders aan de hand. Zeker als je je voor de rest ook niet helemaal lekker voelt. Ga dan in ieder geval naar de huisarts.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.