Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Snel zwanger worden

Wil je graag snel zwanger worden? Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je kansen op een zwangerschap te vergroten.

Je kunt het beste vrijen met beleid als je niet lang meer op een positieve zwangerschapstest wilt wachten. Daarnaast hebben we nog de volgende tips voor je:

Let op je leefstijl

Gezond leven vergroot je kans om zwanger te raken. Koffie, roken en alcohol hebben een negatieve invloed op je vruchtbaarheid. En op de spermakwaliteit. Ga dus na of je nog iets kunt doen om gezonder te leven.

Vrij regelmatig, maar niet te vaak

Vrij je elke dag? Dan heeft het zaad van je partner te weinig tijd om zichzelf te verversen. De kwaliteit van het zaad wordt dan minder. Vrij niet vaker dan om de dag. Twee of drie keer per week is ideaal.

Vrij in de missionarishouding

De missionarishouding is het meest geschikte standje om zwanger te raken. Hierbij ligt de vrouw op haar rug en de man ligt boven op haar. In deze positie ligt je vagina naar beneden, waardoor de zaadcellen gemakkelijker in de baarmoeder kunnen komen. Bovendien zorgt dit standje voor een diepe penetratie: daarmee komt het sperma ook sneller op de plek waar het moet zijn.

Laat de man als eerste klaarkomen

Een vrouwelijk orgasme na de zaadlozing van de man stimuleert de zaadcellen ook om de goede kant op te gaan. De baarmoeder trekt dan namelijk samen. En daarmee duw je de zaadcellen in de juiste richting.

Blijf even liggen na de seks

Blijf rustig even liggen na een vrijpartij. Dat geeft de spermacellen de kans om in de baarmoeder te lopen. Een kwartiertje is meestal voldoende; langer dan een half uur is echt niet nodig. Leg eventueel een kussen onder je billen om je bekken wat meer te kantelen.  

Vrij vooral omdat het leuk is

Als je plezier hebt tijdens het vrijen en echt opgewonden raakt, dan komt dat je zwangerschapskansen ten goede. Waarom?

  • Je vagina wordt vochtig. Dat zorgt ervoor dat het sperma beter naar binnen glijdt.
  • De kwaliteit van het zaad wordt beter door bepaalde prikkels in de hersenen van de man.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.