Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Problemen bij borstvoeding

Borstvoeding is fantastisch, zeker als het goed gaat. Maar je kunt ook te maken krijgen met pijn en problemen. Wat je dan het beste kunt doen, lees je hier.

Tepelkloven
Heb je kleine wondjes aan je tepel? Dat zijn tepelkloven. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen als je tepelkloven hebt.
Borstontsteking en een verstopt melkkanaaltje
Een borstontsteking begint bijna altijd met een verstopt melkkanaaltje. Hoe herken je een verstopt melkkanaaltje? En wat kun je doen om een borstontsteking te voorkomen?
Je baby heeft een te korte tongriem
Soms is een te korte tongriem bij je baby de oorzaak van problemen bij borstvoeding geven. Wat kun je doen als je baby een te korte tongriem heeft?
Te veel melk
Te veel melk lijkt alleen maar goed. Maar het kan best problemen opleveren. Wat kun je doen om je melkproductie terug te schroeven?
Te weinig melk
Je kunt wel eens het gevoel hebben dat je te weinig melk hebt. Of dat echt zo is, is nog maar de vraag. Maar met vaak aanleggen kun je je melkproductie in ieder geval vergroten.
Als je baby veel spuugt
Een beetje spugen na de voeding is heel normaal. Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Meestal gaat het vanzelf over als hij wat ouder wordt. Wat kun je in de tussentijd doen?
Je baby heeft last van reflux
Spuugt je baby veel? En blijft hij ontroostbaar na een voeding? Dan heeft je baby misschien last van reflux.
Lekkende borsten
Bijna alle vrouwen kennen het fenomeen: lekkende borsten. Volmaakt onschuldig, maar wel erg vervelend. Lekkende borsten zijn helaas niet te voorkomen. Wel kun je met wat hulpmiddeltjes het ongemak tot een minimum beperken.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.