Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Gipsbuik

Een afdruk van je eigen buik in zwangere toestand: die kun je maken met gips. Later is het leuk om op ware grootte terug te zien hoe je buik eruitzag.

Een afdruk van je zwangere buik

Een bijzonder aandenken aan je zwangerschap is een gipsafdruk van je buik. Zo kun je later nog goed zien hoe groot je buik eigenlijk was toen je kind er nog in zat. Je kunt de afdruk wit laten, maar je kunt  hem ook beschilderen met verf of beplakken met glitters of mozaïeksteentjes.

Wat doe je met een gipsbuik?

Een gipsbuik is erg decoratief. Hang hem bijvoorbeeld in de babykamer, of op je slaapkamer. Je kunt hem ook in een lijst hangen en er zo een echt kunstwerk van maken. Heb je buik én rug gegipst? Dan kun je die afdruk gebruiken als mal om een betonnen beeld van te gieten - maar dat is waarschijnlijk alleen weggelegd voor de echte handigerds.

Check: Wie weet vind je het leuk om je gipsbuik in de woonkamer te hangen. Maar bedenk dat misschien niet al je bezoek gecharmeerd is van de aanblik van jouw dikke buik en borsten. Wees daar dus voorzichtig mee.

Soorten gipsbuiken

Je kunt je buik op verschillende manieren in gips vereeuwigen. Denk daarover na voordat je begint met gipsen. Want voor de ene soort heb je meer materiaal nodig dan voor de andere.

  • alleen buik + borsten
  • buik + borsten + 1 of 2 schouders
  • hand(en) op je buik + borsten
  • buik, borsten én rug (een soort ‘corset’ dat je openknipt als het droog is)

Wanneer maak je een gipsafdruk van je buik?

Je wilt een afdruk van je buik als hij op zijn grootst en mooist is. Maar je wilt ook niet het risico lopen dat je weeën krijgt terwijl het gips nog nat is. De beste periode om te gaan gipsen is daarom tussen 32 en 36 weken.

Hoe kom je aan een gipsbuik?

Er zijn 2 manieren om aan een gipsbuik te komen: laten maken of zelf doen.

Een gipsbuik laten maken

Er zijn speciale workshops en studio’s waar je terechtkunt voor het laten maken van een gipsbuik. Zo weet je zeker dat het resultaat mooi wordt. En je hebt geen troep thuis. Er zijn steeds meer plekken in Nederland waar je je buik kunt laten gipsen. Via Google vind je vast een adres bij jou in de buurt.

Zelf een gipsbuik maken

Het is even wat geklieder, maar je kunt ook zelf een gipsbuik maken. Vraag daarbij in ieder geval de hulp van je partner of een vriendin.

Aanbevolen websites

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.