Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Seks met je zwangere vrouw

Je kent misschien de verhalen van andere mannen die niet meer aan hun trekken komen sinds hun vrouw zwanger is. Of sinds ze vader zijn. Wat kun je verwachten van je seksleven nu je vrouw (of vriendin) zwanger is? Vind jij haar nog wel aantrekkelijk? Krijgt ze minder of juist meer zin?

De baby is veilig

Misschien vind je het een vreemd idee om te vrijen terwijl je weet dat er een kindje aanwezig is in de buik van je vrouw. Maar daar hoef je je geen zorgen om te maken. Jullie baby is veilig ingepakt en afgeschermd in de baarmoeder. Die kun je echt niet aanraken of beschadigen. En het orgasme van je vrouw is niet slecht voor de baby.

Kan vrijen de bevalling in gang zetten?

Het is een fabeltje dat een stevige vrijpartij de bevalling zou kunnen opwekken. Ook daar hoef je dus niet bang voor te zijn. Alleen als je vrouw al uit zichzelf op het punt staat om te bevallen, kan een orgasme het laatste zetje zijn dat nodig is om de weeën op gang te brengen.

Een dikke buik: aantrekkelijk of niet?

De meeste mannen hebben gemengde gevoelens over de groeiende buik van hun vrouw. Aan de ene kant zijn ze vol bewondering en vinden ze die buik mooi, maar (seksueel) aantrekkelijk is een ander verhaal.  Dat heeft een biologische verklaring. Evolutionair gezien heb je je doel bereikt: je hebt haar eicellen bevrucht. Dat maakt vrijen met haar vanuit dat oogpunt zinloos.

Je vrouw voelt zich aantrekkelijker

Omgekeerd voelt je vrouw zich vaak aantrekkelijker en krijgt ze meer zin in seks. Want het is haar taak om ervoor te zorgen dat jij nu bij haar blijft om ook na de bevalling voor haar en haar kind te zorgen.

Meer of juist minder zin in seks

Hoeveel zin in seks je vrouw heeft als ze zwanger is, is niet van tevoren te voorspellen. Dat is bij iedereen weer anders. Maar grofweg kun je zeggen:

  • in de eerste drie maanden heeft ze minder zin om te vrijen. Ze is dan vaak moe. Ook kan misselijkheid een rol spelen;
  • in de maanden 4, 5 en 6 krijgt ze weer meer zin in seks. De groeiende buik zit nog niet in de weg. Bovendien worden haar vagina en clitoris gevoeliger door de zwangerschapshormonen en door een betere doorbloeding;
  • in de laatste drie maanden gaat haar lust weer wat omlaag. Zeker als het tegen de bevalling loopt, heeft ze wel wat anders aan haar hoofd dan seks.

Praat erover

Of jullie nu meer of minder vrijen tijdens de zwangerschap van je vrouw, praat in ieder geval over wat je voelt en wat je vindt. Alleen als je weet wat er in haar omgaat, kun je haar beter begrijpen. En andersom geldt dat natuurlijk ook. Laat (een gebrek aan) seks in ieder geval geen strijdpunt worden. Die zwangerschap is maar tijdelijk. Het wordt dus nog echt wel weer anders.

Als de baby er eenmaal is

Als de baby eenmaal geboren is, kun je erop rekenen dat seks (tijdelijk) naar de laatste plek op jullie prioriteitenlijstje verschuift. Hoe lang dat zo blijft, is van stel tot stel verschillend. Lees hier meer over in ons artikel over seks nadat je vrouw bevallen is.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.