Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Borstvoedingskleding

Er bestaat speciale borstvoedingskleding voor moeders die borstvoeding geven. Is dat nodig? Niet echt. Maar soms is het wel handig dat je je niet half uit hoeft te kleden om je baby de borst te kunnen geven. In zo’n geval kan borstvoedingskleding een uitkomst zijn.

Wat is borstvoedingskleding?

Borstvoedingskleding is zo gemaakt dat je er gemakkelijk borstvoeding mee kunt geven. Vanaf de buitenkanent zie je er niks speciaals aan, maar als je weet hoe het werkt kun je met een simpele handbeweging een laagje stof zo wegschuiven dat je baby gemakkelijk bij je borst kan. Bovendien is deze kleding vaak gemaakt van een soepele stof, die lekker zit en ook nog een beetje meerekt. Ideaal dus als je zwangerschapsbuikje nog aan het verdwijnen is.

Is borstvoedingskleding echt nodig?

Nee, je hebt geen speciale borstvoedingskleding nodig als je borstvoeding geeft. Maar het is wel erg handig om bijvoorbeeld in het openbaar borstvoeding mee te geven. Je zit dan niet met een half ontbloot bovenlijf te voeden. En deze kleding is vooral erg hip! Je kunt dus leuk voor de dag komen zonder dat je je druk hoeft te maken over hoe je je kind de borst kunt geven.

Soorten borstvoedingskleding

Er bestaan verschillende soorten borstvoedingskleding.

  • Voedingsbeha: eigenlijk kun je niet zonder voedingsbeha als je borstvoeding geeft. Met één hand kun je de cup openmaken, zodat je je baby gemakkelijk kunt voeden.
  • Voedingshemdje of voedingstop: een hemdje of topje waarvan je het borststukje eenvoudig kunt openklappen. Sommige tops bieden voldoende ondersteuning voor je borsten, zodat je geen aparte voedingsbeha meer nodig hebt.
  • Voedings-T-shirt: een shirt met korte of lange mouwen met een dubbele laag stof aan de voorkant. Als je de bovenste laag wegschuift, komt je borst vrij te liggen. Zo kun je gemakkelijk bij het clipje waarmee je je voedingsbeha opent, en kun je je baby aanleggen. Je ontbloot niet meer huid dan nodig.
  • Voedingsjurk: een jurk met hetzelfde principe als het voedings-T-shirt. Simpel een stukje stof wegschuiven en je kunt gaan voeden.
  • Voedingsnachtkleding: er zijn ook nachthemden en pyjama’s met een voedingsopening.

Als je geen borstvoeding meer geeft

Als je geen borstvoeding meer geeft, kun je deze kleding nog steeds dragen. Niemand ziet tenslotte dat het borstvoedingskleding is. Je kunt er dus lang plezier van hebben.

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.