Anababa | Expertise voor Ouders

© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl

Tegemoetkomingen als je kinderen hebt

Als je kinderen hebt, heb je recht op een aantal tegemoetkomingen, toeslagen en belastingvoordelen. Samen worden ze ook wel de kindregelingen genoemd. Hiermee draagt de rijksoverheid bij aan de kosten voor het verzorgen en opvoeden van kinderen.

Kinderbijslag
Wat is kinderbijslag? Wanneer en hoeveel kinderbijslag krijg je? Je leest het in dit artikel.
Kindgebonden budget
Als je kinderbijslag krijgt, heb je misschien ook recht op kindgebonden budget. Wat is kindgebonden budget? En hoe weet je of je er recht op hebt?
Kinderopvangtoeslag
Een deel van de kosten voor kinderopvang kun je terugkrijgen van de belastingdienst. Dat is de kinderopvangtoeslag. Hoeveel kinderopvangtoeslag krijg je? En hoe vraag je kinderopvangtoeslag aan?
Heffingskortingen voor ouders
Als je één of meer kinderen hebt, heb je recht op een korting op je inkomstenbelasting. Dat heet ook wel een heffingskorting. Er is 1 heffingskorting voor ouders. Hoeveel je precies krijgt, hangt af van je persoonlijke situatie.
Zorgtoeslag
Als je premie betaalt voor een zorgverzekering, kun je zorgtoeslag krijgen. Maar dan moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Je inkomen mag niet te hoog zijn, en je vermogen ook niet. Hoeveel zorgtoeslag kun je krijgen? En hoe vraag je zorgtoeslag aan?
Gratis schoolboeken
Als je kind naar het voortgezet onderwijs gaat, heeft hij een hoop schoolboeken nodig. Die schoolboeken hoef je als ouder niet te betalen: de regering heeft ervoor gezorgd dat ze gratis zijn. Hoe werkt dat precies, met die gratis schoolboeken? En wat moet je toch nog zelf betalen?

Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.